Introducere » TON » TON PREMIUM » Ton galben YELLOWFIN bucati in ulei de masline 260 g ARROYABE
TON galben YELLOWFINN (Thunnus Albacares) 73%, ulei de masline, sare . Produs sterilizat. ALERGENII sunt scrisi cu MAJUSCULE. Informatii nutritionale/100g produs - Valoare energetica: 201kcal; grasimi 10,2g/din care saturate 2 g; glucide 0g din care zaharuri 0g; proteine 27,4g; sare 0,42g
Tara de origine : SPANIA
A se depozita la loc uscat si racoros. Dupa deschidere se va pastra la frigider si se va consuma in maxim 4 zile.
Masa uscata: 190 g
Gustul excelent si textura deosebita a tonului Yellowfinn de la Arroyabe fac din acest produs o alegere excelenta pentru a pregati diverse tipuri de salate cu ton
De mai bine de 100 de ani, ARROYABE este simbolul calitatii, fiind sinonim cu productia traditionala artizanala de peste conservat.
Compania isi are sediul in orasul Bermeo din frumoasa regiune a Cantabriei, situata in nordul Spaniei.
ARROYABE este specializat in conservarea tonului si a diferitor alte tipuri de peste ce se pescuiesc local, in apele reci din Marea Cantabrica.
Speciile locale de ton alb (Bonito del Norte), ton galben (Yellowfin , Atun Claro ) dar si faimoasele ansoa de Cantabria sunt conservate cu grija si respect pentru traditie in mica fabrica din Bermeo. Aici totul este produs artizanal, ceea ce permite acordarea unei atentii minutioase fiecarui detaliu , obtinandu-se , in schimb, cea mai inalta calitate sub toate aspectele.
Unul cate unul, produsele premium de la ARROYABE sunt prelucrate cu migala de catre mainile experimentate ale artizanilor care selectioneaza tot ceea ce pestele are mai bun de oferit in materie de aspect, textura si gust inconfundabil .
Tot procesul de productie este minutios controlat in propria fabrica pentru a asigura calitate maxima , de la materia prima si pana la produsul finit.
Tot pestele utilizat in productia ARROYABE este prins prin metode de pescuit artizanale si sustenabile, cu respect pentru mediul inconjurator si viata marina. ARROYABE este certificat „MSC” , „FRIEND OF THE SEA” si „ DOLPHIN SAFE”.
Imediat dupa prindere, tonul este transportat rapid catre procesare, unde este conservat cu pricepere si iscusinta in ulei de masline, saramura sau ulei vegetal. In aceste conditii, nu este de mirare ca gustul tonului ARROYABE reflecta integral prospetimea acestuia.
Reteta salata de ton cu patrunjel, rodie si lipii aromate (Ton galben YELLOWFIN bucati in ulei de masline 260 g ARROYABE)
Pentru aceasta reteta de salata de ton avem nevoie de :
Se taie lipiile in tringhiuri si se aseaza pe o tava de copt. Se amesteca chimionul cu 2-3 linguri de ulei masline si se ung lipiile cu sosul astfel obtinut. Punem lipiile in cuptorul incins la 180°C timp de aproximativ 10 minute, pana se rumenesc si devin crocante. Cat timp lipiile sunt la cuptor, se pregatesc restul ingredientelor.Incingem o tigaie si rumenim semintele de pin. Curatam rodia, spalam bine patrunjelul si menta si le tocam marunt. Rosiile cherry le vom taia in cubulete. Scurgem bine tonul ARROYABE si-l amestecam cu toate celelalte ingrediente folosind doua linguri. Salata se serveste impreuna cu lipiile crocante.