CONTACT
PROMOŢIE
Introducere » FOIE GRAS
Reusita unui produs gastronomic depinde intotdeauna de calitatea materiilor prime utilizate, in acest caz ficatul proaspat de rata. Toate produsele asociatiei poarta cu mandrie indicativul IGP ( Indicatie Geografica Protejata, marcata din anul 2000 cu o mica bulina pe fond galben-albastru ), garantiei a celei mai bune calitati la nivel mondial. Acest marcaj inseamna ca ratele au fost crescute natural si ingrasate in zona de sud-vest a Frantei, in conditii stricte si supravegheate de autoritati independete pentru a livra intotdeauna cea mai buna calitate din lume.
Foie-gras-ul este o veche specialitate culinara care a ajuns sa simbolizeze excelenta gastronomica frantuzeasca. Este cu adevarat un produs regional, cu legaturi organice cu “terroir-ul” de unde provine. Savoir-faire-ul si devotamentul pentru munca bine facuta sunt transmise cu pretuire de la o generatie la alta. La Maistres Occitans, atat pasarile cat si traditiile sunt cinstite si tratate cu respectul cuvenit.
Foie-gras-ul a fost intotdeauna laudat si pus in centrul atentiei de catre mai toti marii chefi bucatari francezi , devenind, in diverse forme de gatire, “regele” mesei peste tot in Franta. Este apreciat atat in bucatariile cu stele Michelin cat si de catre gurmanzi, la ei acasa, fiind un adevarat ambasador al faimosului „ joie de vivre á la française”.
Ar mai fi de notat ca foie-gras-ul este bogat in acizi grasi nesaturati, acizi recomandati in dieta zilnica a fiecaruia dintre noi deoarece contribuie la reducerea nivelului colesterolului “rau ” din sange (colesterolul LDL – Low Density Lipoprotein) .
Este recomandat sa puneti foie-gras-ul in frigider minim 4-6 ore si sa il scoateti din frigider cu 10-15 minute inainte de servire. In cazul conservelor, se introduce conserva scurt sub un jet de apa calda pentru a facilita scoaterea din conserva. Se feliaza cu un cutit cu lamă subtire si calda sau cu o lira de feliere si apoi se serveste cu paine taraneasca sau paine prajita.