Introducere » TON » TON PREMIUM » File de ton alb BONITO del NORTE in ulei de masline 900 g ARROYABE
TON alb BONITO DEL NORTE(Thunnus alalunga) 67%, ulei de masline, sare.
Produs sterilizat. ALERGENII sunt scrisi cu MAJUSCULE. Informatii nutritionale/100g produs: Valoare energetica: 178 kcal; grasimi 7,4g/din care saturate 0.96g; glucide 0g din care zaharuri 0g; proteine 27,9g; sare 0,86g ; acizi grasi omega-3 0,79 g
Tara de origine : SPANIA
A se depozita la loc uscat si racoros. Dupa deschidere se va pastra la frigider si se va consuma in maxim 4 zile.
Masa uscata: 600 g
Gustul excelent si textura deosebita a tonului Bonito de la Arroyabe fac din acest produs o alegere excelenta pentru a pregati o delicioasa salata de ton
De mai bine de 100 de ani, ARROYABE este simbolul calitatii, fiind sinonim cu productia traditionala artizanala de peste conservat.
Compania isi are sediul in orasul Bermeo din frumoasa regiune a Cantabriei, situata in nordul Spaniei.
ARROYABE este specializat in conservarea tonului si a diferitor alte tipuri de peste ce se pescuiesc local, in apele reci din Marea Cantabrica.
Speciile locale de ton alb (Bonito del Norte), ton galben (Yellowfin , Atun Claro ) dar si faimoasele ansoa de Cantabria sunt conservate cu grija si respect pentru traditie in mica fabrica din Bermeo. Aici totul este produs artizanal, ceea ce permite acordarea unei atentii minutioase fiecarui detaliu , obtinandu-se , in schimb, cea mai inalta calitate sub toate aspectele.
Unul cate unul, produsele premium de la ARROYABE sunt prelucrate cu migala de catre mainile experimentate ale artizanilor care selectioneaza tot ceea ce pestele are mai bun de oferit in materie de aspect, textura si gust inconfundabil .
Tot procesul de productie este minutios controlat in propria fabrica pentru a asigura calitate maxima , de la materia prima si pana la produsul finit.
Tot pestele utilizat in productia ARROYABE este prins prin metode de pescuit artizanale si sustenabile, cu respect pentru mediul inconjurator si viata marina. ARROYABE este certificat „MSC” , „FRIEND OF THE SEA” si „ DOLPHIN SAFE”.
Imediat dupa prindere, tonul este transportat rapid catre procesare, unde este conservat cu pricepere si iscusinta in ulei de masline, saramura sau ulei vegetal. In aceste conditii, nu este de mirare ca gustul tonului ARROYABE reflecta integral prospetimea acestuia.
Reteta salata provensala de ton cu aroma de lamaie si cartofi in vinegreta de Dijon ( File de ton alb BONITO del NORTE in ulei de masline 900 g ARROYABE)
Pentru aceasta reteta de salata cu ton avem nevoie de :
Se curata si se fierb cartofii cca 15 minute pana devin moi , se scurg bine de apa si se transfera pe un platou.
Intr-un bol se mixeaza uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul, ceapa ,ierburile de Provence , sarea si piperul pana compozitia se omogenizeaza.
Pe platoul cu cartofi se adauga fileul de ton taiat grosier, caperele, vinegreta abia facuta dupa care se presara cu grija si cimbrul, rozmarinul si patrunjelul. Se poate servi alaturi de paine prajita.